Hva betyr numinøs erfaring?
Hva betyr numinøs erfaring?

Video: Hva betyr numinøs erfaring?

Video: Hva betyr numinøs erfaring?
Video: Numinous | Meaning with examples | My Word Book 2024, Kan
Anonim

numinøse . Noe numinøse har en sterk religiøs kvalitet, noe som antyder tilstedeværelsen av en guddommelig kraft. Du trenger imidlertid ikke å være i en strengt religiøs miljø til erfaring noe numinøse ; du kan se skjønnheten i et maleri eller melodien til en sang som numinøse - hvis de kommuniserer en åndelig stemning.

Spørsmålet er også, hva er en numinøs opplevelse?

Numinøst . Opplevelser av ærefrykt og undring i nærvær av en allmektig og transcendent Gud. Det er en bevissthet om menneskelig intethet når man står overfor et hellig og mektig vesen. Det kommer av 'numen' = å bøye hodet.

På samme måte, hva betyr åndelig erfaring? n. 1. tro på eller erfaring av en virkelighet som overgår normal menneskelig forståelse eller erfaring , spesielt en virkelighet som oppfattes som essensiell for livets natur. 2. (Teologi) et system med kontemplativ bønn og spiritualitet rettet mot å oppnå direkte intuitiv erfaring av det guddommelige.

Dessuten, hva mener Otto med numinøs erfaring?

Til Otto , den tallrike kan forstås å være erfaring av en mystisk redsel og ærefrykt (Mysterium tremendum et fascinans) og majestet (Majestas) i nærvær av det som er «helt annet» (das ganz Andere) og dermed ute av stand til å uttrykkes direkte gjennom menneskelig språk og andre medier.

Er numinøs opplevelse rasjonell?

Han forklarer numinøse som en ikke- rasjonell , ikke-sanselig erfaring eller følelsen hvis primære og umiddelbare objekt er utenfor selvet.” Følelsen av den kan til tider komme sveipende som en mild tidevann som gjennomsyrer sinnet med en rolig stemning av dypeste tilbedelse.

Anbefalt: