Hva visste aztekerne om astronomi?
Hva visste aztekerne om astronomi?

Video: Hva visste aztekerne om astronomi?

Video: Hva visste aztekerne om astronomi?
Video: Historie aztekerne 2024, Kan
Anonim

Arven etter Aztekisk astronomi . De Aztekerne brukte et komplekst kalendersystem som er karakteristisk for mesoamerikanske sivilisasjoner. Den kombinerte en telling på 365 dager basert på solåret med en egen kalender på 260 dager basert på forskjellige ritualer. Hvert 52. år ville begge kalenderne overlappe hverandre og en ny syklus ville starte.

Angående dette, hvordan var astronomi viktig for aztekerne?

For Aztekerne , som for mange andre sivilisasjoner, astronomi var en studie nært knyttet til religiøse betydning og en sterk moralsk adferdskodeks. Aztekisk astronomi spilte også en viktig rolle i senere historie i forhold til Mexicos frigjøring fra spansk kolonistyre.

På samme måte, hva visste mayaene om astronomi? Den eldgamle Maya var ivrige astronomer , registrerer og tolker alle aspekter av himmelen. De trodde at gudenes vilje og handlinger kunne leses i stjernene, månen og planetene, så de viet tid til å gjøre det, og mange av deres viktigste bygninger ble bygget med astronomi i tankene.

Med tanke på dette, hvilke fremskritt innen astronomi gjorde aztekerne?

Avslutningsvis, Ancient Aztekisk astronomi var en stor prestasjon. Det faktum at de for 1300 år siden hadde laget kalendere og også brukt bygningsjustering bare med astronomisk observasjon og de himmelske bevegelsene var en stor prestasjon.

Hva trodde aztekerne på?

De Aztekerne mente at solen trengte blodet av menneskeofring for å stå opp hver dag. De utførte tusenvis av menneskeofringer.

Anbefalt: