Hva er forskjellen mellom fast intervall og fast forhold?
Hva er forskjellen mellom fast intervall og fast forhold?

Video: Hva er forskjellen mellom fast intervall og fast forhold?

Video: Hva er forskjellen mellom fast intervall og fast forhold?
Video: Пассажир попал на доллары не снять деньги из иностранного банка 2024, April
Anonim

Forhold tidsplaner innebærer forsterkning etter at et gjennomsnittlig antall svar har skjedd. Intervall tidsplaner innebærer å forsterke en atferd etter en intervall tiden har gått. I et fast intervall tidsplan, den intervall tiden er alltid den samme.

Også spurt, hva er et fast intervall?

I operant kondisjonering, a fikset - intervall tidsplan er en tidsplan for forsterkning der den første responsen belønnes først etter at en spesifisert tid har gått.

hva er en fast forholdsplan for positiv forsterkning? EN fikset - forholdsplan av forsterkning betyr at forsterkning skal leveres etter en konstant eller fikset antall riktige svar. For eksempel, en fast forholdsplan av 2 midler forsterkning leveres etter hver 2 korrekte svar.

Så, hva er et eksempel på fast forholdsplan?

Fikset - Forholdsplaner Dette rute produserer en høy, jevn respons med bare en kort pause etter levering av forsterkeren. An eksempel av en fikset - forholdsplan ville levere en matpellet til en rotte etter at den har trykket på en stang fem ganger.

Hva er forskjellen mellom kontinuerlig og delvis forsterkning?

EN kontinuerlige tidsplan for forsterkning (CR) i en resultater for operativ kondisjonering i tilegnelse av assosiativ læring og dannelse av langtidshukommelse. 50 % delvis forsterkning (PR) timeplan resulterer ikke i læring. En CR/PR tidsplan resulterer i en minne som varer lenger enn en PR/CR-plan.

Anbefalt: