Hva er Aztec Ollin?
Hva er Aztec Ollin?

Video: Hva er Aztec Ollin?

Video: Hva er Aztec Ollin?
Video: Эпизод 62 - ЛОДОЧНЫЙ ТУР 6000 фунтов стерлингов, 72 фута, 1943 год, HDML 2024, April
Anonim

Ollin , som betyr 'bevegelse', er dagen for Aztec kalender assosiert med Xolotl. Xolotl er guden for skiftende former, tvillinger og Venus, aftenstjernen. Cozcacuauhtli forbindes med visdom, langt liv, gode råd og mental balanse. Ollin er assosiert med transmutasjon, forstyrrelser og seismiske endringer.

Vet også, hva betyr Ollin?

De betydning av OLLIN : Uttales ALL-IN, det er et uttrykk for enorm dybde som formidler intens og umiddelbar bevegelse. stammer fra det gamle Nahuatl-språket, Ollin er avledet fra "yollotl", betydning hjerte og "yolistli", betydning liv. Ollin mener å bevege deg og handle nå av hele ditt hjerte.

På samme måte, hva er Ollin-symbolet? Det er kjent som "Nahui Ollin " som uttales som (Naw-wee-oh-leen). Nahui betyr tallet 4 i Nahuatl. Ollin betyr bevegelse, endring og bokstavelig talt "Bevegelsen". Sentrum av vår logo ser ut til å være et øye, men er egentlig symbolsk for det kosmosoriske solsystemet.

Dessuten, hva betyr nahui Ollin?

Nahui ollin betyr fire bevegelser. De fire bevegelsene er de fire retningene øst, vest, nord og sør og fra hver retning kommer en av de fire hovedkreftene som setter universet i bevegelse.

Hva betyr det aztekiske symbolet?

Mest Aztekiske symboler hadde lag med betydning . En sommerfugl symbol , for eksempel representerte transformasjon mens frosker symboliserte glede. Dagtegnet og koeffisientene tilsvarte en av de Aztec guder, som midler 260-dagers kalenderen kan brukes til spådom.

Anbefalt: