Hva er Holdens problem i Catcher in the Rye?
Hva er Holdens problem i Catcher in the Rye?

Video: Hva er Holdens problem i Catcher in the Rye?

Video: Hva er Holdens problem i Catcher in the Rye?
Video: Language, Voice, and Holden Caulfield - The Catcher in the Rye Part 1: CC English Literature #6 2024, April
Anonim

Holden Caulfield har omfattende psykologisk problemer som avsløres gjennom hans depressive tanker, vrangforestillinger og ekstreme kynisme. Holdens tanker indikerer en personlig kamp med depresjon, en psykologisk sykdom som påvirker ham sterkt.

Spørsmålet er også, hva er Holdens personlighet i Catcher in the Rye?

Selv om han er intelligent og følsom, forteller Holden med en kynisk og sløv stemme. Han finner hykleriet og stygheten i verden rundt seg nesten uutholdelig, og gjennom hans kynisme han prøver å beskytte seg mot smerten og skuffelsen i den voksne verden.

Spørsmålet er deretter, hva er Holdens mål i Catcher in the Rye? Holdens hemmelig mål er å være "den fanger i rugen ." I denne metaforen ser han for seg et felt av rug står ved en farlig klippe. Barn leker i feltet med glede og forlatelse. Hvis de skulle komme for nær kanten av stupet, men Holden er der for å fange dem.

Spørsmålet er også om Holden Caulfield mister jomfrudommen?

En andre fasett av Holdens personlighet som fortjener kommentar er hans holdning til sex. Holden er en jomfru , men han er veldig interessert i sex, og faktisk bruker han mye av romanen på å prøve det miste jomfrudommen.

Hvilken lidelse har Holden Caulfield?

I dag kan leserne utlede det Holden må lide av en kombinasjon av depresjon, posttraumatisk stress lidelse (PTSD), og angst. Holden selv refererer mentalt sykdom , traumer og psykoanalyse.

Anbefalt: