Hva er normalisering spesialundervisning?
Hva er normalisering spesialundervisning?

Video: Hva er normalisering spesialundervisning?

Video: Hva er normalisering spesialundervisning?
Video: Statpedkonf18 // Christian Wendelborg - Rett til spesialundervisning eller rett til deltakelse? 2024, April
Anonim

Normalisering er en prosess for å hjelpe enkeltpersoner med spesielle behov – de med psykiske/utviklingshemmede – å leve et så «normalt» liv som mulig for den enkelte. En viktig del av normalisering prosessen er mestrings- og selvhjelpsferdigheter som er nødvendige for aksept i samfunnet.

Herav, hva er normaliseringsutdanning?

INTRODUKSJON- Normalisering refererer til en prosess eller forsøk på å lage utdanning og bomiljøet til de eksepsjonelle barna så nær det normale som mulig. Betydning- Normalisering innebærer aksept av funksjonshemmede, og tilby dem de samme vilkårene som tilbys til de andre innbyggerne.

Videre, hvem foreslo normalisering? Edgar Codd

For det andre, hva er normaliseringstilnærmingen?

Normalisering er et prinsipp som tar sikte på at mennesker med lærevansker skal oppleve «normale mønstre» i hverdagen, som å bo på vanlige, vanlige steder, og gjennomføre «normale» daglige aktiviteter. Normalisering ble først artikulert og utviklet i Skandinavia på 1960-tallet, av Bengt Nirje.

Hvilken revolusjon førte til begrepet normalisering knyttet til funksjonshemninger?

NORMALISERING . Et av de viktigste bidragene til funksjonshemninger bevegelsen var begrepet normalisering . I 1959 organiserte en gruppe foreldre i Danmark seg for å begjære regjeringen deres for bedre behandling av deres sønner og døtre med psykisk utviklingshemming.

Anbefalt: