Er Lukasevangeliet relevant i dag?
Er Lukasevangeliet relevant i dag?

Video: Er Lukasevangeliet relevant i dag?

Video: Er Lukasevangeliet relevant i dag?
Video: 1 урок "Выйди из коробки" - Торбен Сондергаард. 2024, April
Anonim

Den siste fasen er den skriftlige evangelier , hvor de fire evangelistene, Matteus, Markus, Luke og Johannes, har skrevet deres lære om Jesu læresetninger. De evangelium er fremdeles aktuell i dagens tid, fordi kristne fortsatt bruker det de har lært i Evangelier i hverdagen deres.

Hva lærer Lukasevangeliet oss derfor?

Som lege nærmet han seg fortellingen fra en evidensbasert tilnærming og formidlet det settet av fakta som ville har ført til sin egen konvertering av kristendommen. Det er inkludert blant de "synoptiske" evangelier fordi det underviser en fullstendig oversikt over Jesu liv, tjeneste, død og oppstandelse.

Dessuten, hvordan fremstilles Jesus i Lukas evangelium? Lukas skildrer Jesus i evangelium i hovedsak i henhold til bildet av det guddommelige mennesket. Personen i hvem guddommelige krefter er synlige og utøves, både i sin undervisning og i sin mirakelgjøring. I motsetning til enten Markus eller Matteus, Lukas evangelium er tydelig skrevet mer for et hedensk publikum.

Med tanke på dette, hvorfor er Lukasevangeliet viktig?

Luke var en følgesvenn av Paulus, som ble kjent i kristne kretser som hedningenes apostel. Paulus' tolkning av kristendommen som en universell religion gjorde mye for å fjerne barrierene mellom jøder og hedninger. Han la vekt på ideen om at alle mennesker er syndere og trenger frelse.

Hva er annerledes med Lukasevangeliet?

Lukas evangelium er også unik i sitt perspektiv. Den ligner de andre synoptikerne i sin behandling av Jesu liv, men den går utover dem når den forteller om Jesu tjeneste, utvider dens perspektiv til å vurdere Guds overordnede historiske hensikt og kirkens plass i den.

Anbefalt: