Hva er positiv eller negativ tilbakemelding?
Hva er positiv eller negativ tilbakemelding?

Video: Hva er positiv eller negativ tilbakemelding?

Video: Hva er positiv eller negativ tilbakemelding?
Video: Positive and Negative Feedback Loops 2024, Kan
Anonim

Positivt vs. Negativ tilbakemelding . Nøkkelforskjellen mellom positivt og negativ tilbakemelding er deres svar på endring: positive tilbakemeldinger forsterker endring mens negativ tilbakemelding reduserer endring. Dette betyr at positive tilbakemeldinger vil resultere i mer av et produkt: flere epler, flere sammentrekninger eller flere blodplater som koagulerer

På samme måte kan du spørre, hva er et eksempel på positive tilbakemeldinger?

En god eksempel av en positive tilbakemeldinger systemet er fødsel av barn. Under fødselen frigjøres et hormon kalt oksytocin som forsterker og fremskynder sammentrekningene. En annen god eksempel av en positive tilbakemeldinger mekanismen er blodpropp.

For det andre, hva mener du med negative tilbakemeldinger? Negativ tilbakemelding er en reaksjon som forårsaker nedsatt funksjon. Det oppstår som svar på en slags stimulans. Ofte fører det til at produksjonen til et system blir redusert; så tilbakemelding har en tendens til å stabilisere systemet. Dette kan bli referert til som homeostatis, som i biologi, eller likevekt, som i mekanikk.

Tilsvarende, hva er negativ tilbakemelding eksempel?

Eksempler av prosesser som bruker negativ tilbakemelding løkker inkluderer homeostatiske systemer, slik som: Termoregulering (hvis kroppstemperaturen endres, induseres mekanismer for å gjenopprette normale nivåer) Blodsukkerregulering (insulin senker blodsukkeret når nivåene er høye; glukagon øker blodsukkeret når nivåene er lave)

Hva er god tilbakemelding?

Effektiv Tilbakemelding er spesifikk, rettidig, meningsfull og ærlig. Med det riktige formålet på plass, må vi tenke på når og hvorfor for å gi effektivt tilbakemelding . For psykolog Victor Lipman betyr dette din tilbakemelding må være: Spesifikt: Tilbakemelding bør ha et tydelig forretningsfokus, sier Lipman.

Anbefalt: