Hva profeterte Obadja?
Hva profeterte Obadja?

Video: Hva profeterte Obadja?

Video: Hva profeterte Obadja?
Video: הוצאתי את אוזביו ואז זה קרה.. 2024, Mars
Anonim

Obadja skal ha mottatt gaven av profeti for å ha gjemt de "hundre profeter " (1. Kongebok 18:4) fra forfølgelsen av Jesabel. Han gjemte den profeter i to huler, slik at hvis de i den ene hulen skulle bli oppdaget, kan de i den andre flykte (1 Kongebok 18:3–4).

Folk spør også, hva gjorde Obadja i Bibelen?

Boken til Obadja er basert på en profetisk visjon om fallet til Edom, en fjellboende nasjon hvis grunnlegger var Esau. Obadja beskriver et møte med Gud, som adresserer Edoms arroganse og anklager dem for deres voldelige handlinger mot deres brodernasjon, Jakobs hus (Israel).

Spørsmålet er deretter, hvor mange profeter reddet Obadja? Obadja er en karakter i 1. Kongebok i den hebraiske bibelen. Han var en majordomo med ansvar for Akabs palass. I følge 1 Kongebok 18:4, Obadja gjemte hundre profeter av Herren i to huler, femti i hver, for å beskytte dem mot Jesabel, Akabs hustru.

Bare så, hvor mange Obadja er det i Bibelen?

21

Hva betyr navnet Obadiah?

De navn Obadja er en hebraisk baby Navn baby Navn . På hebraisk Baby Navn de betydning av navn Obadja er: Herrens tjener/tilbeder. Obadja var profeten som skrev den korteste boken i Det gamle testamente.

Anbefalt: