Hvordan fungerer familien som en forbruksenhet?
Hvordan fungerer familien som en forbruksenhet?
Anonim

Marxister hevder at kjernefysiske familie utfører ideologiske funksjoner for kapitalismen – den familie fungerer som en forbruksenhet og lærer passiv aksept av hierarki. Det er også institusjonen der de velstående overfører sin private eiendom til barna sine, og dermed reproduserer klasseulikhet.

Spørsmålet er også, hva sier Zaretsky om familien?

Zaretsky (1976) på Familie En interessant variant av Parsons' varmebadsteori, Zaretsky hevdet det familie livet ga proletariske menn noe de kunne kontrollere og et rom der de kunne være "sjefen".

For det andre, hva sier funksjonalismen om familie? Funksjonalister se familie som en spesielt viktig institusjon ettersom de ser den som den "grunnleggende byggesteinen" i samfunnet som utfører de avgjørende funksjonene med å sosialisere de unge og møte de følelsesmessige behovene til medlemmene. Stabil familier underbygge sosial orden og økonomisk stabilitet.

Folk spør også, hvilke funksjoner har familien?

De familie ideelt sett serverer flere funksjoner for samfunnet. Den sosialiserer barn, gir praktisk og emosjonell støtte til medlemmene, regulerer seksuell reproduksjon og gir medlemmene en sosial identitet.

Hvorfor kalles familien et sosialt system?

Familie – er det grunnleggende sosial institusjon og primærgruppen i samfunnet som varierer fra kultur til kultur. Innen familie grensen er dens medlemmer og deres roller, normer, verdier, tradisjoner, mål, pluss andre elementer som skiller en familie fra en annen og fra sosial miljø.

Anbefalt: