Hvordan var folk i det gamle Hellas?
Hvordan var folk i det gamle Hellas?

Video: Hvordan var folk i det gamle Hellas?

Video: Hvordan var folk i det gamle Hellas?
Video: Dokumentar om Antikken (Sparta, Athen og Det Romerske Riket) 2024, Kan
Anonim

Antikkens Hellas hadde et varmt, tørt klima, som Hellas gjør i dag. Mest mennesker levd av jordbruk, fiske og handel. Andre var soldater, lærde, vitenskapsmenn og kunstnere. gresk byer hadde vakre templer med steinsøyler og statuer, og friluftsteatre hvor mennesker satt for å se skuespill.

Også spurt, hvordan var livet i antikkens Hellas?

Gamle grekerland hjem var vanligvis enkle og enkle. De var laget av gjørmestein dekket med gips. Rik grekere bodde i store hus med flere rom. Vanligvis var de arrangert rundt en gårdsplass og hadde de ofte en overetasje.

I tillegg, hva er antikkens Hellas kjent for? De grekere gitt viktige bidrag til filosofi, matematikk, astronomi og medisin. De grekere var kjent for deres sofistikerte skulptur og arkitektur. gresk kultur påvirket Romerriket og mange andre sivilisasjoner, og den fortsetter å påvirke moderne kulturer i dag.

Så, hva var de vanligste jobbene i antikkens Hellas?

Der var mange arbeidsplasser for menn i Antikkens Hellas inkludert bonde, fisker, soldat, lærer, offentlig ansatt og håndverker. Kvinnene derimot, var vanligvis hjemmeværende og ville oppdra barna og lage mat.

Hvordan tjente de gamle grekerne til livets opphold?

Flertallet av Gamle grekerland mennesker laget deres lever fra oppdrett. Innbyggerne hadde ofte land utenfor byen som ga inntektene deres. De gresk landskap og klima var vanskelig å drive jordbruk. Druer ble vanligvis plukket rundt september og enten holdt for å spise eller laget inn i vin.

Anbefalt: