Hvor startet kristendommen i Afrika?
Hvor startet kristendommen i Afrika?

Video: Hvor startet kristendommen i Afrika?

Video: Hvor startet kristendommen i Afrika?
Video: Kristendommens historie 2024, Kan
Anonim

Kristendommen først ankommet nord Afrika , i det 1. eller tidlige 2. århundre e. Kr. De Kristen samfunn i nord Afrika var blant de tidligste i verden. Legenden sier det Kristendommen ble brakt fra Jerusalem til Alexandria på den egyptiske kysten av Markus, en av de fire evangelistene, i 60 e. Kr.

Tilsvarende, hvor oppsto kristendommen i Afrika?

Kristendommen i Afrika begynte i Egypt på midten av det 1. århundre. På slutten av det 2. århundre hadde den nådd regionen rundt Kartago.

På samme måte, hvor kom kristendommen fra? Kristendommen begynte i det 1. århundre e. Kr. etter at Jesus døde, som en sekt av jøder i Judea, men spredte seg raskt over hele Romerriket. Til tross for tidlig forfølgelse av kristne , ble det senere statsreligion. I middelalderen spredte den seg til Nord-Europa og Russland.

Også å vite er, hva er den første religionen i Afrika?

Kristendommen kom først til det afrikanske kontinentet på 1. eller tidlig 2. århundre e. Kr. Muntlig tradisjon sier den første muslimer dukket opp mens profeten Mohammed fortsatt levde (han døde i 632). Dermed har begge religionene vært på det afrikanske kontinentet i over 1300 år.

Hvilken religion hadde Afrika før kristendommen?

OLUPONA: Urbefolkningens afrikanske religioner refererer til den urfolks eller innfødte religiøse troen til det afrikanske folket før de kristne og islamsk kolonisering av Afrika.

Anbefalt: