Hvem kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden?
Hvem kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden?

Video: Hvem kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden?

Video: Hvem kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden?
Video: Efter 20 års krig: Hvem kontrollerer nu Afghanistan? 2024, Kan
Anonim

"WHO kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden : WHO kontroller nåtiden kontrollerer fortiden ." George Orwells berømte sitat kommer fra hans med rette berømte science fiction-roman "Nineteen Eighty-Four" (også skrevet som 1984), og det er der den beste informasjonen om hva det sitatet betyr kan finnes.

Spørsmålet er også, hvem kontrollerer fortiden kontrollerer fremtidens betydning?

Sitatet betyr at det mest kritiske er å kontroll den stede, fordi det er det som gjør deg i stand til det kontrollere fortiden og ergo framtid . De betydning utover det er at det er en rettferdiggjørelse for å gjøre det grusomme du trenger å gjøre i nåtiden.

Videre, hvem kontrollerer fortiden George Orwell? George Orwell Sitater Hvem kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden. Hvem kontrollerer nåtiden kontrollerer fortiden.

Foruten dette, hvem kontrollerer fortiden kontrollerer fremtidssiden?

Sitatanalyse Dette sitatet dukker opp flere ganger i boken "1984" skrevet av George Orwell. Disse ordene møter vi for første gang i kapittel II kl side 44. Denne setningen er sagt av Winston til O'Brien og er mottoet til partiet som forklarer strategien i et nøtteskall.

Hva betyr ingsoc?

Engelsk sosialisme

Anbefalt: