Hva er en revurdering i spesialpedagogikk?
Hva er en revurdering i spesialpedagogikk?

Video: Hva er en revurdering i spesialpedagogikk?

Video: Hva er en revurdering i spesialpedagogikk?
Video: Studer spesialpedagogikk på Universitetet i Oslo! 2024, Kan
Anonim

EN re - evaluering kreves hvert tredje år for å avgjøre om barnet ditt fortsetter å kreve spesialopplæring tjenester. IEP-teamet, som du er en del av, må gjennomgå eksisterende data for å identifisere om ytterligere testing er nødvendig for å bekrefte kvalifisering for spesialopplæring.

Her, hva er hensikten med en 3 års re-evaluering?

De hensikt av de tre- års reevaluering er å finne ut om barnet ditt har gjort fremskritt for å nå sine mål og hvilke endringer, om noen, som er nødvendige for å fortsette den fremgangen.

Spørsmålet er deretter, hvor ofte blir en IEP revurdert? Barnets IEP er anmeldt av IEP team minst en gang i året, eller mer ofte hvis foreldrene eller skolen ber om en anmeldelse. Om nødvendig kan IEP er revidert. Foreldre, som teammedlemmer, må inviteres til å delta på disse møtene.

Tilsvarende, hva er en treårig evaluering?

Triennale Reevaluering (treårsgjennomgang) Individuals with Disabilities Education Act (IDEA) krever at skoler revurderer barn med IEP minst en gang hvert tredje år. Dette er kjent som en triennale revurdering eller gjennomgang. Hensikten med triennale er å se om barnets behov har endret seg.

Når kan en revurdering skje oftere enn én gang i året?

EN revurdering kanskje ikke forekomme mer enn én gang en år med mindre forelderen og LEA avtaler noe annet og må skje i det minste en gang hver tre år med mindre forelderen og LEA er enige om at a revurdering er unødvendig.

Anbefalt: