Er biologisk nedbrytbare bleier bedre for miljøet?
Er biologisk nedbrytbare bleier bedre for miljøet?
Anonim

EN biologisk nedbrytbar bleie kan ta opptil 50 år å bryte ned, sier avfallseksperter. Det er verre. Chris Goodall, forfatter av How to Live a Low Carbon Life, argumenterer for at fordi biologisk nedbrytbart avfall produserer metan, en potent klimagass, det er faktisk verre for klimaet enn ikke- biologisk nedbrytbart Avfall.

Med tanke på dette, er biologisk nedbrytbare bleier bedre for miljøet?

Ingen kan si definitivt om klut eller engangsbruk bleier er bedre for miljøet . Og i motsetning til hva folk tror, nei bleie - ikke engang biologisk nedbrytbart en – kan brytes ned i et lufttett deponi.

Dessuten, hvor lang tid tar biologisk nedbrytbare bleier å brytes ned? Avhengig av hvilken nettside jeg så på, fant jeg påstander om at disse bleier brytes ned på så lite som 75 år til som lang som 700 år. Personlig tror jeg det virkelige svaret er at det sannsynligvis tar flere hundre år før de gjør det sammenbrudd og her er hvorfor.

Bare så, er biologisk nedbrytbare bleier virkelig biologisk nedbrytbare?

Engangs bleier er sikkert flere biologisk nedbrytbart enn de var: en ubrukt bleie er rundt 50 prosent biologisk nedbrytbart , mens en brukt i gjennomsnitt er 80 prosent biologisk nedbrytbart . Men lover som dekker fyllplasser er rettet mot å redusere mengden av biologisk nedbrytbart avfall lagt i dem.

Hva er de mest miljøvennlige bleiene?

Hvis du skal bruke engangs bleier , den mest miljøvennlig alternativet er fra Naty. De bruker tremasse ansvarlig høstet fra skandinaviske skoger som hovedabsorbent. I tillegg er det ingen ekle kjemikalier eller parfymer som irriterer babyens sensitive hud. De er også vegansksertifisert.

Anbefalt: