Hvordan og hvorfor spredte buddhismen seg til andre land?
Hvordan og hvorfor spredte buddhismen seg til andre land?

Video: Hvordan og hvorfor spredte buddhismen seg til andre land?

Video: Hvordan og hvorfor spredte buddhismen seg til andre land?
Video: Тува. Убсунурская котловина. Кочевники. Nature of Russia. 2024, April
Anonim

Keiser Ashoka konverterte til buddhisme etter en særdeles blodig erobring, og sendte misjonærer til andre land . buddhisme ble hovedsakelig overført til annen land av misjonærer, lærde, handel, emigrasjon og kommunikasjonsnettverk. Theravāda-sekten dominerer i Sør-Asia - Sri Lanka, Thailand og Myanmar.

Bare så, hvor langt spredte buddhismen seg og hvordan?

Kunsten og læren spre vestover til Afghanistan og gjennom Sentral-Asia østover til Stillehavet -- til Kina, Korea, Japan og det vi nå kaller Vietnam. I Tang-dynastiet Kina (618 til 907 e. Kr.) buddhisme produsert en strålende kultur som i stor grad påvirket alle nærliggende land i Øst-Asia.

For det andre, hvorfor og hvordan spredte buddhismen seg over hele Kina? Det er en utbredt oppfatning at buddhisme inn Kina via Silkeveien under Han-dynastiet. Etter at handel og reiser ble etablert med Yuezhi, som på den tiden ble tvunget sørover mot India, begynte Yuezhi-munkene til reise med handelsvognene; forkynte sin religion langs Silkeveien.

Herav, hvorfor spredte buddhismen seg langs Silkeveien?

Nedgangen til Buddhisme langs Silkeveien skyldtes sammenbruddet av Tang-dynastiet i øst og invasjonen av arabere i vest. Konverteringen til islam startet på 800-tallet i Sentral-Asia. Siden islam fordømte ikonografien, har de fleste buddhist statuer og veggmalerier ble skadet eller ødelagt.

Påvirket geografi spredningen av buddhismen?

SØR-ASIA: Buddhisme Geografi . De geografi av buddhisme er som ingen annen religion i verden. Buddhismen spredte seg fra India og deretter forsvunnet (praktisk talt) fra India. De fleste andre religiøse ildsteder i verden er fortsatt intakte som mektige sentre som troen vokser fra.

Anbefalt: