Hvordan spredte hinduismen seg i India?
Hvordan spredte hinduismen seg i India?

Video: Hvordan spredte hinduismen seg i India?

Video: Hvordan spredte hinduismen seg i India?
Video: What Is Hinduism? 2024, Kan
Anonim

I den første perioden av indisk historie bosatte indo-arierne seg på Indus og dens sideelver. I den tredje perioden Hinduer spredte seg seg over alt India , og alle folkene og nasjonene i landet, unntatt ville fjellstammer, aksepterte Brahmin-religion, lærdom og lover, oppførsel og sivilisasjon.

På samme måte, hvordan spredte hinduismen seg?

hinduer tro det Hinduisme er mer en livsstil enn en strukturert religion. Migrasjonsrøttene til Hinduisme demonstrere det Hinduisme assimilerte seg ikke i kulturen i regionene den gikk gjennom. Hinduisme har først og fremst holdt seg innenfor indianere, og var det ikke spre som større religioner.

På samme måte spredte hinduismen seg ut av India? Den dominerende formen for Hinduisme eksportert til Sørøst-Asia var Shaivism, selv om noe Vaishnavism også var kjent der. Senere, fra 900-tallet og fremover, tantrisme, begge deler hindu og buddhist, spre i hele regionen.

Hvordan kom hinduismen til India på denne måten?

Ifølge historikere, opprinnelsen til Hinduisme dateres tilbake til 5000 år eller mer. På en gang ble det antatt at de grunnleggende prinsippene i Hinduisme ble brakt til India av arierne som invaderte Indusdalen-sivilisasjonen og slo seg ned langs bredden av Indus-elven rundt 1600 fvt.

Når begynte hinduismen å spre seg?

En bemerkelsesverdig forskjell mellom Hinduisme og andre store religioner er at den ikke har en klar grunnlegger eller starter punkt; snarere vokste det og spre -muligens så tidlig som 5500 fvt-i det indiske subkontinentet og endret seg over tid basert på indisk kultur og økonomi.

Anbefalt: