Hva er Kants 2 kategoriske imperativ?
Hva er Kants 2 kategoriske imperativ?

Video: Hva er Kants 2 kategoriske imperativ?

Video: Hva er Kants 2 kategoriske imperativ?
Video: ExPhil: Det Kategoriske Imperativ 2024, Kan
Anonim

Kant hevder at den første formuleringen legger de objektive betingelsene for kategorisk imperativ : at den er universell i form og dermed i stand til å bli en naturlov. Likeledes legger den andre formuleringen opp subjektive forhold: at det finnes visse mål i seg selv, nemlig rasjonelle vesener som sådan.

Med dette i betraktning, hva er de to formuleringene av Kants kategoriske imperativ?

Kant gir to former for kategorisk imperativ : Oppfør deg på en slik måte at en rimelig generalisering av handlingen din til en universell regel vil føre til en fordel for en generisk person under denne universelle regelen. Behandle alltid andre som mål og ikke midler.

På samme måte, hva er det kategoriske imperativet ifølge Kant? Kategorisk imperativ . Kategorisk imperativ , i etikken til den tyske 1700-tallsfilosofen Immanuel Kant , grunnlegger av kritisk filosofi, en morallov som er ubetinget eller absolutt for alle agenter, hvis gyldighet eller krav ikke avhenger av noen baktanke eller mål.

I denne forbindelse, hva er de to kategoriske imperativene?

Husk at det var to formuleringer av Kategorisk imperativ : Formulering I, formelen for universell lov [CI1]: "Handl bare etter den maksimen som du samtidig kan vil at den skal bli en universell lov."

Hva er noen eksempler på kategoriske imperativer?

Kategorisk imperativ : alltid behandle de menneskeheten i deg selv og andre som et mål i seg selv og aldri bare som et middel. Hypotetisk Avgjørende : hvis du vil maksimere min lykke, betal husleien min hver måned og ikke forgift familien min.

Anbefalt: