Hvorfor er faktafamilier viktige?
Hvorfor er faktafamilier viktige?

Video: Hvorfor er faktafamilier viktige?

Video: Hvorfor er faktafamilier viktige?
Video: Fact Families - Kids Maths - #kids 2024, Kan
Anonim

De er viktig fordi de viser sammenhengen mellom addisjon og subtraksjon. (Det er også faktafamilier viser forholdet mellom multiplikasjon og divisjon, men addisjon og subtraksjon er det vi fokuserer på i "Ikke åpne denne matematikkboken.")

Folk spør også, hvordan er faktafamilier nyttige?

Fakta familier er sett med tre tall som brukes til å lage fire matematiske fakta ved hjelp av addisjon/subtraksjon eller multiplikasjon/divisjon. Fakta familier bidra til å vise oss det inverse forholdet, eller motsatt forhold, mellom addisjon og subtraksjon og mellom multiplikasjon og divisjon.

Videre, hva er faktafamilier? EN fakta familie er en gruppe matematiske fakta som bruker de samme tallene. Ved addisjon/subtraksjon bruker du tre tall og får fire fakta. For eksempel kan du danne en fakta familie ved å bruke de tre tallene 10, 2 og 12: 10 + 2 = 12, 2 + 10 = 12, 12 − 10 = 2 og 12 − 2 = 10.

Så hvorfor lærer vi faktafamilier?

Faktum familier kan hjelp til lære bort likhetsbegrepet. 3. Fakta familier hjelp til lære bort snu fakta (kommutativ og antikommutativ egenskap ved addisjon og subtraksjon og multiplikasjon og divisjon).

Hva er et relatert faktum?

Visse tall og fakta er det i slekt eller sminke en faktum "familie", og det er bare tre tall i hver familie. De er i slekt fordi du kan legge sammen to av tallene for å få det tredje tallet.

Anbefalt: