Hvorfor faller suffléer?
Hvorfor faller suffléer?

Video: Hvorfor faller suffléer?

Video: Hvorfor faller suffléer?
Video: Hvorfor er akuttgeriatri spennende? 2024, Kan
Anonim

Når eggeblandingen bakes i en 350-graders ovn, utvider de luftboblene som er fanget i eggehvitene seg, noe som gjør at soufflé stige. Varmen gjør også at proteinet stivner litt, og sammen med fettet fra plommen danner det et slags stillas som holder soufflé fra å kollapse.

Spørsmålet er også, hvordan stopper du en sufflé som tømmes?

Også noen tips fra Better Homes and Gardens: bruk en krage, pisk eggehvitene til en stiv topp, men husk å brette dem forsiktig inn, og ikke åpne ovnsdøren på minst 20-25 minutter for å forhindre kald luft fra å kollapse den stigende soufflé . Og ja, til og med riktig tilberedt suffler gjøre tømme luften noe.

For det andre, tømmes suffler fra støy? Myten om at de faller når det er et høyt bråk eller en liten støt er helt falsk. Souffléer vil uunngåelig kollapse, ikke på grunn av å bli støtt, men fordi luften som piskes inn i eggehvitene, som har blitt varmet opp av ovnen, avkjøles, så sufflé faller. Uten dem sufflé ville ikke blåse opp.

Ved siden av dette, skal en sufflé falle?

De suffler at kollapse når en nål dråper er for tørre. Souffler blir tørre når de stekes for lenge. For å sikre at din soufflé er kokt nok, men ikke for mye, vrir retten litt noen minutter før den er den antatt skal bakes ferdig.

Hvor lenge holder en sufflé oppe?

2 til 3 dager

Anbefalt: