Hva inspirerte bankmodellen for utdanning?
Hva inspirerte bankmodellen for utdanning?

Video: Hva inspirerte bankmodellen for utdanning?

Video: Hva inspirerte bankmodellen for utdanning?
Video: Hva gjør en barne og ungdomsarbeider? 2024, Kan
Anonim

De Bankkonsept i utdanning er en konsept i filosofi opprinnelig utforsket av den brasilianske filosofen Paulo Freire i sin bok "Pedagogy of the Oppressed" fra 1968. « banktjenester ” begrepet utdanning er en metode for undervisning og læring hvor elevene rett og slett lagrer informasjonen som er videreformidlet til dem av læreren.

På samme måte kan man spørre seg, hva er utdanningsbanksystemet?

Bankvirksomhet modell av utdanning er et begrep brukt av Paulo Freire for å beskrive og kritisere det tradisjonelle utdanningssystem . Navnet refererer til metaforen om elever som beholdere som lærere må legge kunnskap i.

Videre, hva er motsetningen som bankmodellen for utdanning opprettholder? Bankutdanning søker å opprettholde motsigelse . Det engasjerer ikke elevene i kritisk tenkning, i stedet krever det at studentene er passive og tilpasser seg og dermed tjener formålet med undertrykkelse. Det hemmer kreativiteten, det motstår dialog, det er fatalistisk i naturen.

Herav, hvorfor brukte Freire metaforen om bankutdanning?

Freire hevder at banktjenester konseptet er brukt å opprettholde kontroll over elevene: utdanning blir dermed en deponeringshandling, der studentene er depoter og læreren er innskyter.

Hva er utdanningsmodellen?

Hva er Pedagogiske modeller . 1. Abstrakt fra ekte menneskelig atferd i undervisning og trening. De er knyttet til pedagogisk el pedagogisk forskning, og kan representere teorier om læring, pedagogikk og didaktikk. De brukes til kommunikasjon og systemdesign på pedagogisk nivå.

Anbefalt: