Hvor er vintersolverv?
Hvor er vintersolverv?

Video: Hvor er vintersolverv?

Video: Hvor er vintersolverv?
Video: Неживая природа зимой. День зимнего солнцестояния. Солнцеворот. Оттепель. Гололед Метель. Изморозь. 2024, April
Anonim

Vintersolverv , også kalt hibernal solverv , de to øyeblikkene i løpet av året når solens bane på himmelen er lengst sør på den nordlige halvkule (21. eller 22. desember) og lengst nord på den sørlige halvkule (20. eller 21. juni).

Med tanke på dette, hvor forekommer vintersolverv?

De vintersolverv inntreffer på minimumspunktet for den nordlige halvkule, når solen er lavest på himmelen. På dette tidspunktet er jordens nordpol er peker bort fra solen (som er hvorfor det er så mye kaldere på den nordlige halvkule).

Deretter er spørsmålet hvem som feirer vintersolverv? De vintersolverv regnes som et vendepunkt i året i mange kulturer. Den hellige dagen kalles også Yule til hedninger feirer fødselen av det nye solåret, ifølge Circle Sanctuary, en fremtredende hedensk gruppe i Amerika.

Folk spør også, hva skjer under vintersolverv?

De vintersolverv , hiemal solverv eller dvalemodus solverv , også kjent som midtvinter, oppstår når en av jordens poler har sin maksimale tilt vekk fra solen. Den skjer to ganger årlig, en gang på hver halvkule (nordlige og sørlige). De vintersolverv inntreffer under halvkulens vinter.

Når er egentlig vintersolverv?

De desembersolverv kan være på desember 20, 21, 22 eller 23. Nordpolen er vippet lengst fra solen. Det er den vintersolverv på den nordlige halvkule, hvor det er den mørkeste dagen i året. På den sørlige halvkule er det Sommersolverv og årets lengste dag.

Anbefalt: