Hva representerer Dorothy i populismen?
Hva representerer Dorothy i populismen?

Video: Hva representerer Dorothy i populismen?

Video: Hva representerer Dorothy i populismen?
Video: ДИМАШ УЛЕТАЮ | Dimash Fly Away Analysis 2024, Kan
Anonim

Dorothy blir tatt til Oz på en tornado, et vanlig symbol på 1890-tallet for politisk omveltning og revolusjonær endring. Huset hennes lander på og dreper den onde heksen fra øst, som representerer de onde bankfolkene og det velstående østlige etablissementet.

Så, hva representerer Dorothy i Wizard of Oz?

Dorothy : det er trodd at Dorothy representerer Amerikanske verdier eller mennesker. Hun viser seg å være lojal, ressurssterk og målbevisst. En annen spekulasjon var at hun representerer USAs president Theodore Roosevelt.

I tillegg, hva representerer den gule murvegen i populismen? De gul murstein vei representerer gull fordi populister tenkte det ville lede dem ut av depresjonen som det førte Dorothy til Emerald City for å reise hjem.

På samme måte kan du spørre, hva representerer trollmannen i populismen?

Henry Littlefield hevder at The Veiviser of Oz er en historie som representerer Populisme - en filosofi som støtter folkets rettigheter, og presidentvalget i 1896 mellom William Jennings Bryan og William McKinley.

Er trollmannen fra Oz en lignelse om populisme?

The Wonderful Trollmannen fra oz er tydeligvis verken en pro- Populistisk lignelse heller ikke en anti- Populistisk lignelse . Strengt tatt er det ikke en lignelse i det hele tatt hvis lignelse defineres som en fortelling med et didaktisk formål. Baum hadde som mål ikke å undervise, men å underholde, ikke å forelese, men å underholde.

Anbefalt: