Hva er økokart og genogrammer?
Hva er økokart og genogrammer?

Video: Hva er økokart og genogrammer?

Video: Hva er økokart og genogrammer?
Video: How to draw a genogram 2024, Kan
Anonim

Genogrammer og ecomaps er verktøy for å hjelpe oss å få mest mulig informasjon om perspektivet, konteksten og referanserammen til familiene til barn i slektsfosterhjem. De genogram er et verktøy for å samle informasjon om familiens struktur og familiens omsorgsmønster over tid.

På samme måte spørs det, hva skal i et Ecomap?

An ecomap er en grafisk representasjon (kart eller tegning) av kjernefamilien omgitt av familiens uformelle, formelle og mellomliggende støtte(r). Ann Hartman utviklet disse økologiske kartene (eller ecomaps ) i 1975 som et middel til å skildre det økologiske systemet som omfatter en familie eller et individ (Hartman, 1995).

hvordan ser et Ecomap ut? De ecomap er i hovedsak et diagram over et sosialt "solsystem", der et familiegenogram er plassert i posisjonen til solen, i sentrum, og andre viktige personer og institusjoner i deres livsrom er avbildet med sirkler rundt midten, som planetene rundt solen.

Man kan også spørre seg hvorfor er Ecomaps viktige?

Ecomaps er nyttig vurderingsverktøy fordi de også hjelper klienter med å beskrive, organisere og forstå måtene klienten forholder seg til og med hvert av systemene i livet deres.

Hva er forskjellen mellom et genogram og et økokart?

Denne artikkelen argumenterer for samtidig og komparativ bruk av genogrammer og ecomaps inn familieomsorgsforskning. EN genogram er en grafisk fremstilling av sammensetningen og strukturen til ens familie og en ecomap er en grafisk skildring av personlige og familiemessige sosiale relasjoner.

Anbefalt: