Hva ville skje uten sosialisering?
Hva ville skje uten sosialisering?

Video: Hva ville skje uten sosialisering?

Video: Hva ville skje uten sosialisering?
Video: Why is observation important 2024, Kan
Anonim

Uten sosialisering individer kan ikke utvikle intelligens, og aldri lære å utføre grunnleggende daglige funksjoner. Barn må kjenne verdiene, overbevisningene og normene til den omkringliggende kulturen, slik at de skal kunne vite hva som forventes av dem.

Angående dette, hvor viktig er sosialisering?

Rollen til sosialisering er å gjøre individer kjent med normene til en gitt sosial gruppe eller samfunn. Den forbereder enkeltpersoner til å delta i en gruppe ved å illustrere forventningene til den gruppen. Sosialisering er meget viktig for barn, som starter prosessen hjemme med familien, og fortsetter den på skolen.

På samme måte, hvordan påvirker sosialisering oss? Per definisjon, " sosialisering er prosessen der folk lærer holdninger, verdier og handlinger som passer for medlemmer av en bestemt kultur." Selv om vi kanskje ikke innser det, sosialisering hjelper oss utvikle måten vi som mennesker utvikler oppfatninger, følelser og tro på.

Videre, hva skjer hvis du ikke sosialiserer deg?

I følge Traines, når du 'er for fremmedgjort og har lavere livskvalitet og lykke, det kan forårsake depresjon og stress, som så viser seg på kroppen selv.

Hva er resultatet av sosialisering?

Sosialisering representerer i hovedsak hele læringsprosessen gjennom hele livsløpet og er en sentral innflytelse på atferd, tro og handlinger til voksne så vel som barn. Sosialisering kan føre til ønskelige utfall - noen ganger stemplet som "moralske" - når det gjelder samfunnet der det forekommer.

Anbefalt: