Hvorfor kaster madrone-trær barken?
Hvorfor kaster madrone-trær barken?

Video: Hvorfor kaster madrone-trær barken?

Video: Hvorfor kaster madrone-trær barken?
Video: Derfor skal du topdække dine bede til forår! 2024, Kan
Anonim

Den mest aksepterte teorien er at det er en evolusjonær utvikling som hjelper treskur lav og parasitter som kjedelige insekter, som lå deres egg på bark . Av feller barken de tre hindrer deres bygge opp og redusere sjansen for sykdom.

Ganske enkelt, mister madrone-trær bladene sine?

En eviggrønn tre , som madrone tre , forblir grønn hele året. Løvfellende trær , på den andre siden, å tape alle bladene deres på senhøsten og vokse et fullt sett med nytt løvverk om våren.

Videre, hvor lenge lever madronetrær? Til tross for alle disse truslene, a madrone i naturen kan bo hundrevis av år og kan vokse seg veldig store - over 100 fot høye. I dyrking overstiger de sjelden 50 fot etter mange tiår. Ung trær vokser ofte raskt (opptil flere fot per år), mens de er eldre trær vokser vanligvis i et mye lavere tempo.

Folk spør også, er madrone-bær spiselige?

De bær er spiselig men ganske smakløst for mennesker. Andre arter av Arbutus er hjemmehørende i det østlige Middelhavet og i Sør-Europa, men madrone vokser bare på Stillehavskysten i Nord-Amerika, først og fremst fra Nord-California til det sørlige Britisk Columbia.

Hvorfor dør Madronen min?

Madrone rotsykdommer Tap av løvverk, og små, krøllede blader er vanlige symptomer. Infiserte trær dør ofte, noen ganger raskt. Fuktige jordforhold favoriserer de sopp; derfor er overvannede trær eller trær som vokser i dårlig drenert jord mest utsatt.

Anbefalt: