Hvor forskjellig er buddhisme og hinduisme fra jainisme?
Hvor forskjellig er buddhisme og hinduisme fra jainisme?

Video: Hvor forskjellig er buddhisme og hinduisme fra jainisme?

Video: Hvor forskjellig er buddhisme og hinduisme fra jainisme?
Video: Digital Fortelling, Likhet og Ulikheter mellom Buddhismen og Hinduismen, Tage og Henrik innlevering 2024, April
Anonim

De likheter mellom Jainisme , Buddhisme og hinduisme er at de alle tror på Samsara-fødsel-død og reinkarnasjon. De tror alle på karma. De tror alle på nødvendigheten av å være fri fra samsara. De forskjell er opplevelsen av frihet fra samsara.

Her, hvordan er jainisme forskjellig fra buddhisme?

buddhisme er sentrert om livet og læren til Gautama Buddha, mens Jainisme er sentrert om livet og læren til Mahavira. buddhisme er en polyteistisk religion og hovedmålet er å oppnå opplysning. Jainisme er også en polyteistisk religion og dens mål er basert på ikke-vold og frigjøring av sjelen.

Videre, hva er likhetene og ulikhetene mellom jainisme og buddhisme? 1- buddhisme og Jainisme begge utfordret den såkalte Vadic Religion and Rituals of 600 B. C. 2- Begge fokuserer på ikke-vold og moral. 3- Begge tror på Karma, Rebirth og Moksha. 4- Begge er atiestiske av natur.

Foruten ovenfor, hvordan er jainisme og hinduisme forskjellige?

hinduer tro på en skapergud. De tilber også guder som er manifestasjoner av Gud. Jains , men tror at universet er evig og aldri trengte å bli skapt. De tror ikke på en Gud som en separat enhet med ønsker og følelser.

Hvilken er eldste religion jainisme eller buddhisme?

Hvis Lord Mahavira blir tatt som grunnleggeren av Jainisme , så begge deler Jainisme og buddhisme oppsto nesten samtidig. Men Lord Mahavira er IKKE grunnleggeren av Jainisme ; han bare reetablerte Jainisme . Hvis det er slik, Jainisme er åpenbart eldre enn buddhisme . Gautam Buddha og Lord Mahavira var samtidige.

Anbefalt: