Hva er Nagi funksjonshemmingsmodellen?
Hva er Nagi funksjonshemmingsmodellen?

Video: Hva er Nagi funksjonshemmingsmodellen?

Video: Hva er Nagi funksjonshemmingsmodellen?
Video: Skolestart for funksjonshemmede barn og deres foreldre 2024, Kan
Anonim

Nagis funksjonshemmingsmodell har sin opprinnelse på begynnelsen av 1960-tallet. Som en del av en studie for US Social Security Administration, Nagi konstruerte et rammeverk som differensierte uførhet fra 3 andre distinkte, men beslektede konsepter: aktiv patologi, svekkelse og funksjonell begrensning (10).

Dessuten, hva er ICF-modellen?

De ICF konseptualiserer en persons funksjonsnivå som en dynamisk interaksjon mellom hennes eller hans helsetilstander, miljøfaktorer og personlige faktorer. Det er en biopsykososial modell funksjonshemming, basert på en integrering av det sosiale og medisinske modeller av funksjonshemming.

På samme måte, hva er en funksjonshemming fysioterapi? Svekkelse beskriver problemer på vevsnivå. Svekkelse er noe tap av normalen fysisk eller mentale evner. Nedskrivninger er vanligvis et resultat av sykdom, sykdom eller skade. Nedskrivninger oppstå på nivå med vev eller organer. Svekkelse fra en ryggskade kan føre til at en skive sprekker eller at leddbånd rives.

Med tanke på dette, hva er de tre modellene for funksjonshemming?

Det er tre generelle kategorier av modeller for funksjonshemming : den "medisinske" modeller , hvor uførhet blir sett på som en egenskap til et individ; det "sosiale" modeller , hvor uførhet er et produkt av miljøet; og modeller i hvilken uførhet er resultatet av interaksjonen mellom individ og miljø.

Hva er et eksempel på funksjonsbegrensninger?

En persons gangart og andre bevegelsesaktiviteter som vurderes i et ganglaboratorium er eksempler av funksjonelle begrensninger målinger. Som sådan, funksjonelle begrensninger reflektere en egenskap ved kapasiteten til et individ.

Anbefalt: