Hva er forskjellen mellom paraplegi og quadriplegic?
Hva er forskjellen mellom paraplegi og quadriplegic?

Video: Hva er forskjellen mellom paraplegi og quadriplegic?

Video: Hva er forskjellen mellom paraplegi og quadriplegic?
Video: What is Paraplegia and Quadriplegia? 2024, April
Anonim

Paraplegi og quadriplegi er to typer lammelser. Lammelse i nedre halvdel av kroppen og begge bena kalles paraplegi . Lammelser i både armer og ben kalles kvadriplegi . Paraplegi er når folk ikke kan føle eller bevege bena og føttene på grunn av en ryggmargsskade.

På denne måten, hva er en paraplegi vs quadriplegic?

Paraplegi er tap av følelse og bevegelse i bena og i deler av stammen som vanligvis skyldes en skade på nervene under nakken. Quadriplegi (også kalt tetraplegi) er lammelse av alle fire lemmer (fra nakken og ned) som følge av en skade på ryggmargen på halsen.

På samme måte, kan en quadriplegic bevege armene? Quadriplegi og funksjonalitet En pasient med komplett kvadriplegi har ingen evne til bevege seg hvilken som helst del av kroppen under nakken; noen mennesker har ikke engang muligheten til det bevege seg halsen. Noen ganger folk med quadriplegia kan bevege armene , men har ingen kontroll over deres håndbevegelser.

Videre, hva er forskjellen mellom paraplegia quadriplegia og hemiplegia?

Paraplegi er lammelse av bena og underkroppen som følge av skade på nerver i områder av lumbale eller thoraxvirvlene. Hemiplegi er lammelse av den ene siden av kroppen. Personer som har lidd kvadriplegi ble skadet i thorax (T1 eller T2 påvirker nerver til armene) eller nakkevirvlene.

Hva er en paraplegisk person?

Paraplegisk er et medisinsk ord for å være lam fra livet og ned. Hvis du er paraplegisk , du kan ikke bevege bena eller noe under midjen, og du har ingen følelse i de områdene heller. Folk får vanligvis denne tilstanden på grunn av skade på ryggmargen, som kan skyldes en sykdom eller en ulykke.

Anbefalt: