Hvordan fungerer stimulusgeneralisering?
Hvordan fungerer stimulusgeneralisering?

Video: Hvordan fungerer stimulusgeneralisering?

Video: Hvordan fungerer stimulusgeneralisering?
Video: Stimulus Generalization Examples 2024, Kan
Anonim

Stimulusgeneralisering er når stimuli fremkalle lignende svar på tidligere betingede stimuli som deler visse kvaliteter. Stimulusgeneralisering forekommer i både klassiske kondisjoneringssituasjoner og operante kondisjoneringssituasjoner.

Med tanke på dette, hva er stimulusgeneralisering?

I kondisjoneringsprosessen, stimulus generalisering er tendensen til det betingede stimulans å fremkalle lignende svar etter at responsen er betinget.

På samme måte, hva er forskjellen mellom stimulusgeneralisering og stimulusdiskriminering? Derfor, stimulus diskriminering fokuserer på et individ skille mellom to stimuli og reagere på dem annerledes og stimulus generalisering fokuserer på at individet skal svare på de to ulike stimuli i samme måten.

Hva er et eksempel på stimulusgeneralisering?

Stimulusgeneralisering oppstår når en organisme reagerer på en stimulans på samme måte som den reagerer på en lignende stimulans . Dette skjer under den klassiske kondisjoneringsprosessen. Til eksempel , forestill deg at en hund har blitt kondisjonert til å løpe til eieren sin når den hører en fløyte.

Hvordan fremmer du stimulusgeneralisering?

En måte å fremme generalisering er å forsterke atferden når generalisering oppstår-- det vil si å forsterke atferden når den skjer utenfor treningssituasjonen i nærvær av relevante stimuli . Dette tillater relevante stimuli å utvikle stimulans kontroll over atferden.

Anbefalt: