Hvordan ble kristendommen praktisert opprinnelig?
Hvordan ble kristendommen praktisert opprinnelig?

Video: Hvordan ble kristendommen praktisert opprinnelig?

Video: Hvordan ble kristendommen praktisert opprinnelig?
Video: Kristendommens historie 2024, Kan
Anonim

Opprinnelig , Kristendommen var en liten, uorganisert sekt som lovet personlig frelse etter døden. Frelse var mulig gjennom troen på Jesus som Guds sønn - den samme Gud som jødene trodde på. Til slutt, Kristendommen fikk tilhengere ikke bare fra jødiske samfunn, men fra hele den romerske verden.

Dessuten, hvordan oppsto kristendommen?

Kristendommen begynte i det 1. århundre e. Kr. etter at Jesus døde, som en sekt av jødiske mennesker i Judea, men spredte seg raskt over hele Romerriket. Til tross for tidlig forfølgelse av kristne , ble det senere statsreligion. I middelalderen spredte den seg til Nord-Europa og Russland.

I tillegg, hvordan forandret kristendommen vikingene? De Viking Alder var en periode med betydelig religiøs endring i Skandinavia. De Vikinger kom i kontakt med Kristendommen gjennom sine raid, og da de slo seg ned i land med en Kristen befolkning, adopterte de Kristendommen ganske raskt. Dette var sant i Normandie, Irland og over hele de britiske øyer.

Hvordan blir kristendommen praktisert?

Avhengig av den spesifikke valør av Kristendommen , kan praksis omfatte dåp, nattverd (nattverd eller nattverd), bønn (inkludert Herrens bønn), skriftemål, konfirmasjon, begravelsesritualer, ekteskapsriter og religiøs opplæring av barn.

Hva kom først kristendommen eller katolisismen?

Begrepet " Kristen " er først finnes i Apostlenes gjerninger. Et navn gitt til etterfølgere av Kristus, det oppsto i Antiokia, kanskje som tidlig som 40-tallet mindre enn et tiår eller så etter at Jesus sto opp fra de døde. Ordet " katolikk ” kom senere, kanskje på 90-tallet, men ble definitivt kjent i år 107.

Anbefalt: