Hva brukes yoga til i hinduismen?
Hva brukes yoga til i hinduismen?

Video: Hva brukes yoga til i hinduismen?

Video: Hva brukes yoga til i hinduismen?
Video: Hinduistisk tro på en gud, flere guder og gud i alt og alle 2024, Kan
Anonim

Yoga Metoder konsentrerer seg om å roe sinnet og fokusere på selvet. Yoga er en integrert del av hindu tradisjon, og dateres tilbake til de tidligste Veda'ene, de hellige bøkene til hindu religion som dateres tilbake til 2500 f. Kr. Hundrevis av forskjellige indiske og hindi-tradisjoner, som opprinnelig var muntlige historier.

Deretter kan man også spørre seg, hva er hovedformålet med yoga?

Den opprinnelige konteksten til yoga var åndelig utviklingspraksis for å trene kroppen og sinnet til å observere seg selv og bli bevisst sin egen natur. Hensiktene med yoga skulle kultivere skjelneevne, bevissthet, selvregulering og høyere bevissthet hos individet.

I tillegg, er yoga en religion eller trening? Åndelig, ja, i den forstand at det skaper en følelse av indre fred, men ikke religiøs . Å, folk forstår det kanskje yoga har hinduistiske røtter og at noen elementer, som hilsningen til solguden og sang ordet "Om", har religiøs betydninger. Men disse aspektene ved yoga trenge svært lite inn i deres opplevelse.

Folk spør også, hva er de fire typene yoga i hinduismen?

I hovedsak innebærer imidlertid dagens praksis fire hoved typer yoga : karma, bhakti, jnana, andraja.

Hva kom først yoga eller hinduisme?

Begynnelsen av Yoga ble utviklet av Indus-Sarasvati-sivilisasjonen i Nord-India for over 5000 år siden. Ordet yoga var først nevnt i de eldste hellige tekstene, Rig Veda. Vedaene var en samling tekster som inneholdt sanger, mantraer og ritualer som ble brukt av brahmaner, de vediske prestene.

Anbefalt: