Hva er god intern konsistens?
Hva er god intern konsistens?

Video: Hva er god intern konsistens?

Video: Hva er god intern konsistens?
Video: Life-VLOG: прогулки/покупки/планы/длинный влог 2024, Kan
Anonim

En allment akseptert tommelfingerregel for å beskrive indre konsistens er som følger: Cronbachs alfa. Indre konsistens . 0,9 ≦ α Utmerket.

På samme måte spør folk, hva betyr god intern konsistens?

Indre konsistens er en vurdering av hvor pålitelig undersøkelses- eller testelementer som er designet for å måle den samme konstruksjonen faktisk gjøre så. En høy grad av indre konsistens indikerer at elementer betydde å vurdere den samme konstruksjonen gir lignende poeng.

Dessuten, hva er den vanligste testen for intern konsistens? Cronbachs alfa : Den mest brukte målingen av intern konsistens. Delte halvdeler-test: Innebærer å dele testelementene i to (dvs. danne en gruppe med alle partallselementer og en annen gruppe med alle de odde elementene) og korrelere de to halvdelene. Kuder-Richardson-test: Ligner på delte halvdeler-testen.

Dessuten, hva er intern konsistenspålitelighet i forskning?

Intern konsistens pålitelighet er en måte å måle hvor godt en test eller undersøkelse faktisk måler det du vil at den skal måle. Du sender ut en spørreundersøkelse med tre spørsmål laget for å måle den generelle tilfredsheten. Valgene for hvert spørsmål er: Helt enig/enig/nøytral/uenig/helt uenig.

Hva er en god Cronbachs alfa?

Den generelle tommelfingerregelen er at a Cronbachs alfa av. 70 og over er god ,. 80 og over er bedre, og. 90 og over er best.

Anbefalt: