Hva er en neonatolog lege?
Hva er en neonatolog lege?

Video: Hva er en neonatolog lege?

Video: Hva er en neonatolog lege?
Video: Hva gjør en lege? 2024, Kan
Anonim

Neonatologi er en subspesialitet innen pediatri som består av medisinsk behandling av nyfødte spedbarn, spesielt illor premature nyfødte. Det er en sykehusbasert spesialitet, og praktiseres vanligvis på neonatale intensivavdelinger (NICU).

Når det gjelder dette, hva gjør egentlig en neonatolog?

Neonatologer gi generelt følgende omsorg: Diagnostiser og behandle nyfødte med tilstander som pusteforstyrrelser, infeksjoner og fødselsskader. Koordinere omsorg og medisinsk håndter nyfødte født for tidlig, kritisk syke eller behov for operasjon.

I tillegg, hvor mange år tar det å være neonatolog? EN neonatolog må fullføre 14 år opplæring som inkluderer fire år av grunnskolen, fire år av medisinsk skole, en pediatrisk residency og en neonatologi fellesskap.

Folk spør også, hvilken type lege jobber i NICU?

I NICU neonatologen er vanligvis den lege har ansvaret, men de tar seg av pasienter med en teamtilnærming. De andre spesialistene inkluderer sykepleiere som spesialiserer seg innen fødselspleie, nyfødte sykepleiere, respiratorterapeuter, kostholdseksperter og ofte en sosialarbeider eller saksbehandler. arbeid sammen om å ta vare på

Hva heter babylegen?

En fødselslege er en doktor som spesialiserer seg på svangerskap, fødsel og en kvinnes reproduktive system. Selv om andre leger kan levere babyer , mange kvinner ser også anobstetriker kalt en OB/GYN. OB/GYNs har uteksaminert seg fra medisinsk skole og fullført et fireårig oppholdsprogram inobstetrikk og gynekologi.

Anbefalt: