Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er egenomsorg så viktig i sykepleie?
Hvorfor er egenomsorg så viktig i sykepleie?

Video: Hvorfor er egenomsorg så viktig i sykepleie?

Video: Hvorfor er egenomsorg så viktig i sykepleie?
Video: Hva er (egentlig) sykepleie? 2024, Kan
Anonim

Det er viktig for arbeidere på alle felt, men spesielt for sykepleiere , som bruker arbeidstiden sin omsorgsfull for andre. Selv - omsorg reduserer stress, fyller opp en sykepleierens kapasitet til å gi medfølelse og empati, og forbedrer kvaliteten på omsorg.

På samme måte, hvorfor er det viktig å fremme egenomsorg?

«Å gi folk selvtillit og informasjon til å ta vare på seg selv når de kan, og besøke fastlegen når de trenger det, gir folk større kontroll over egen helse og oppmuntrer til sunn atferd som bidrar til å forebygge dårlig helse på lang sikt.

I tillegg, hva er egenomsorg i helse? Verden Helse Organisasjonen definerer selvpleie som evnen til enkeltpersoner, familier og lokalsamfunn til å fremme, opprettholde Helse , forebygge sykdom og å takle sykdom med eller uten støtte fra en helsevesen forsørger.

Deretter kan man også spørre seg, hvordan skal sykepleiere ta vare på seg selv?

For å minimere stress og bringe livet mitt i balanse, lærte og implementerte jeg disse fem essensielle egenomsorgsprinsippene og praksisene:

  1. Aksepter at egenomsorg ikke er egoistisk.
  2. Administrer tid effektivt.
  3. Lær hvordan du sier nei komfortabelt og trygt.
  4. Sett grenser.
  5. Lev, elsk og le hver dag.

Hvem selvomsorgsintervensjoner?

WHOs arbeidsdefinisjon av selv -- omsorg er "evnen til enkeltpersoner, familier og lokalsamfunn til å fremme helse, forebygge sykdom, opprettholde helse og til å mestre sykdom og funksjonshemming med eller uten støtte fra en helse- omsorg forsørger".

Anbefalt: