Hvilken Gud er Amon Re?
Hvilken Gud er Amon Re?

Video: Hvilken Gud er Amon Re?

Video: Hvilken Gud er Amon Re?
Video: ЖИЗНЬ БУРЛИТ/ ПОМОЩЬ ЛЮДЯМ/ 200-400 ЧЕЛОВЕК/ Одесса 19 марта 2024, Kan
Anonim

Re av Heliopolis og, som Amon - Re , ble mottatt som nasjonal Gud . Representert i menneskelig form, noen ganger med et værhode, eller som en vær, Amon - Re ble tilbedt som en del av den tebanske triaden, som inkluderte en gudinne, Mut og en ungdommelig Gud , Khons.

Følgelig, hva er Amon guden for?

Amun (også Amon , Ammon, Amen) er den gamle egypteren Gud av solen og luften. Han er en av de viktigste guder av det gamle Egypt som ble fremtredende ved Theben i begynnelsen av det nye riket (ca. 1570-1069 f. Kr.).

hvorfor er Amun blå? Amun var den egyptiske guden for luft, sol og himmel. Opprinnelig, Amun ble avbildet med rødbrun hud. Men etter Amarna-perioden og den religiøse revolusjonen som involverte guden Aten, gjenopplivet hans kult, og han ble malt med blå hud, som symboliserer hans tilknytning til luft og urverk.

På samme måte, er Amun og Ra den samme Gud?

Amun og Ra var opprinnelig separate guddommer, Amun betyr mer eller mindre "den skjulte", Ra betyr ganske enkelt "sol". Amun var opprinnelig en skaper Gud og Ra en sol Gud . Amun - Ra er et resultat av sammenslåing av to guddommer for å gi dem en ny mening og betydning og var ganske vanlig i egyptisk religion.

Hvorfor ble Amun tilbedt?

Etter hvert tvang Akhenaten og hans religiøse bevegelse mange tilhengere til å forlate Theben og de tilbedelse av Amun for sin nye Gud – Aten. Det fortsatte de imidlertid med tilbe Amun , sammen med andre guder. Denne kontinuerlige tilbedelse av Amun , holdt guden som en viktig guddom i hele Egypt.

Anbefalt: