Hvor er Bergprekenen i Bibelen?
Hvor er Bergprekenen i Bibelen?

Video: Hvor er Bergprekenen i Bibelen?

Video: Hvor er Bergprekenen i Bibelen?
Video: Bergprekenen 2024, Kan
Anonim

De Bergpreken er en samling ordtak fra Jesus, funnet i Matteusevangeliet kapittel 5, 6 og 7, som understreker hans moralske lære. Det er den lengste av Jesu læresetninger i Det nye testamente, og inkluderer saligprisningene, Herrens bønn og sentrale prinsipper for kristent disippelskap.

På denne måten, hvor var Bergprekenen?

? ?????, Har HaOsher) er en høyde i det nordlige Israel, på Korazim-platået. Det er der Jesus antas å ha utfridd Bergpreken.

Spørsmålet er deretter hvorfor Bergprekenen kalles saligprisningene? Oppkalt fra de innledende ordene (beati sunt, "salige er") i disse ordtakene i den latinske Vulgata-bibelen, Saligprisninger beskriv velsignelsen til dem som har visse egenskaper eller erfaringer som er særegne for dem som tilhører Himmelriket.

Også spurt, hvem ble bergprekenen forkynt for?

Innstillingen for prekenen er gitt inn Matthew 5:1-2. Jesus ser folkemengden, går opp i fjellet, blir fulgt av sine disipler og begynner å forkynne. Prekenen bringes til sin nærhet Matthew 8:1, som rapporterer det Jesus "kom ned fra fjellet etterfulgt av store folkemengder".

Er Bergprekenen det samme som saligprisningene?

De Saligprisninger er åtte velsignelser fortalt av Jesus i Bergpreken i Matteusevangeliet. Deretter ble ordet anglisert til beatytudes i den store bibelen fra 1540, og har over tid fått en foretrukket stavemåte av saligprisninger.

Anbefalt: