Hvordan gjorde føydalismen i middelalderen et usikkert liv?
Hvordan gjorde føydalismen i middelalderen et usikkert liv?

Video: Hvordan gjorde føydalismen i middelalderen et usikkert liv?

Video: Hvordan gjorde føydalismen i middelalderen et usikkert liv?
Video: Middelalderen - 2/4 - Føydalismen 2024, Kan
Anonim

hvordan føydalisme i middelalderen laget en usikkert liv mer sikkert. Økonomisk: Middelalder Europa var dominert av et herregårdssystem. Det som bønder ga ly og beskyttelse fra herrer og vasaller så lenge de ga avlinger som Herren kunne selge og gjøre en fortjeneste.

Deretter kan man også spørre seg, hva er føydalisme i middelalderen?

Føydalisme var en kombinasjon av juridiske, økonomiske og militære skikker i middelaldersk Europa som blomstret mellom 900- og 1400-tallet. Bredt definert var det en måte å strukturere samfunnet rundt relasjoner avledet fra å holde land i bytte mot tjeneste eller arbeidskraft.

For det andre, hvem var frankerne og hvilken effekt hadde de på Europa i middelalderen? De frankere var Germanske inntrengere som slo seg ned i Western Europa . Clovis, deres leder, forente Franks inn i ett rike. Under Clovis' ledelse, de adopterte kristendommen som sin religion og spredte seg den gjennom en stor region.

For det andre, hvorfor var føydalisme viktig i middelalderen?

I årene av Romerriket ble de fattige beskyttet av keiserens soldater. Da imperiet falt, var det ingen lover som beskyttet dem, så de henvendte seg til herrene for å holde freden og handle på deres vegne. Denne viljen til å bli styrt av herrene førte til begynnelsen av føydalisme.

Hva var dårlig med føydalisme?

Føydalisme var dårlig for herrene fordi pengene ble spredt mellom herregårdene, noe som gjorde store prosjekter vanskeligere å ha råd til, måtte de ta vare på livegne og sørge for sikkerhet, noe som ikke alltid var mulig. Stadige argumenter mellom herregårder tvang også herrer til å kjøpe beskyttelse for å sikre sikkerheten til herregården.

Anbefalt: