Innholdsfortegnelse:

Hva er verdiene til taoismen?
Hva er verdiene til taoismen?

Video: Hva er verdiene til taoismen?

Video: Hva er verdiene til taoismen?
Video: Малакка, Малайзия: смотровая башня и улица Йонкер | Мелака влог 2 2024, April
Anonim

Taoist tanke fokuserer på genuinhet, lang levetid, helse, udødelighet, vitalitet, wu wei (ikke-handling, en naturlig handling, en perfekt likevekt med tao ), løsrivelse, forfining (tomhet), spontanitet, transformasjon og omni-potensial.

Hva er taoismens grunnleggende oppfatninger i denne forbindelse?

De kjerne av grunnleggende tro og læren om Taoisme er det " Tao "er opprinnelsen og loven til alle ting i universet. Taoister mener at mennesker kan bli guddommer eller leve evig gjennom å praktisere visse ritualer og nøysomheter.

I tillegg, hva er taoismen kjent for? Taoisme (også kjent som Daoisme) er en kinesisk filosofi som tilskrives Lao Tzu (ca. 500 f. Kr.) som bidro til folkets folkereligion først og fremst på landsbygda i Kina og ble den offisielle religionen i landet under Tang-dynastiet. Taoisme er derfor både en filosofi og en religion.

På samme måte spørs det, hva er de 4 prinsippene for taoisme?

Fire hovedprinsipper for daoismen styrer forholdet mellom menneskeheten og naturen:

  • Følg jorden. Dao De Jing sier: 'Menneskeheten følger jorden, jorden følger himmelen, himmelen følger Dao, og Dao følger det som er naturlig.
  • Harmoni med naturen.
  • For mye suksess.
  • Velstand i biologisk mangfold.

Hvorfor er taoisme viktig?

Taoisme fokuserer på åndelig vekst og å følge en riktig åndelig vei eller vei. Dette faktum kan gjøre det vanskeligere for de utenfor den kinesiske religiøse rammen å forstå det, og derfor kan det bli overskygget av andre aspekter av det religiøse systemet.

Anbefalt: