Hva betyr opp-ned juletreet?
Hva betyr opp-ned juletreet?

Video: Hva betyr opp-ned juletreet?

Video: Hva betyr opp-ned juletreet?
Video: LIFE BURLITS / HJELP MENNESKER / 200-400 MENNESKER / Odessa 19. mars 2024, Kan
Anonim

Opp-ned juletre Historie

Hengende gran trær opp ned går tilbake til middelalderen da europeere gjorde det for å representere treenigheten. Men nå, juletrær er formet med spissen som peker mot himmelen, og noen tror en opp - ned juletre er respektløs eller helligbrøde.

Derfor, hvorfor er juletrær formet som opp-ned kjegler?

Symbolet på opp - ned treet antas å stamme fra helt tilbake i det 7. århundre. Polske familier ville suspendere juletrær fra taket og dekorer dem med "frukt, nøtter, søtsaker pakket inn i skinnende papir, halm, bånd, gullmalt furu kjegler ", melder The Spruce.

Vet også, kan et tre vokse opp ned? Du kan klipp av et lem og legg det i bakken og med bare litt forsiktighet, det vil bli til en helt ny tre . Du da anlegg hele treet opp ned slik at det som en gang var lemmer som nådde opp mot solen, nå er begynnelsen på røtter begravd i jorden.

Rett og slett, hva representerer juletreet?

I 2004 kalte pave Johannes Paul juletre et symbol på Kristus. Denne svært eldgamle skikken, sa han, opphøyer livets verdi, ettersom det som er eviggrønt om vinteren blir et tegn på udødelig liv, og det minner kristne om " tre av livet" i 1. Mosebok 2:9, et bilde av Kristus, Guds øverste gave til menneskeheten.

Hvem henger juletrær opp ned?

Bonifatius

Anbefalt: