Hva er assimilering i logopedi?
Hva er assimilering i logopedi?

Video: Hva er assimilering i logopedi?

Video: Hva er assimilering i logopedi?
Video: Hyrje ne Logopedi 2024, Kan
Anonim

Assimilering er et generelt begrep i fonetikk for prosessen der a tale lyden blir lik eller identisk med en nabolyd. I den motsatte prosessen, dissimilering, blir lyder mindre like hverandre.

På samme måte spør folk, hva er assimilering i tale?

Assimilering er en lydendring der noen fonemer (typisk konsonanter eller vokaler) endres til å være mer lik andre nærliggende lyder. Det er en vanlig type fonologisk prosess på tvers av språk. Assimilering kan forekomme enten i et ord eller mellom ord.

For det andre, hva er assimilering i fonologieksempler? Assimilering er en vanlig fonologisk prosess der én lyd blir mer som en nærliggende lyd. Dette kan skje enten i et ord eller mellom ord. I rask tale, for eksempel , "håndveske" uttales ofte [ˈhambag], og "varm potet" som [ˈh?pp?te?to?].

Her, hva er assimilering og eksempel?

substantiv. Definisjonen av assimilering er å bli som andre, eller hjelpe en annen person til å tilpasse seg et nytt miljø. An eksempel av assimilering er endringen av klesdrakt og atferd en innvandrer kan gå gjennom når de bor i et nytt land. Assimilering er definert som å lære og forstå.

Hva er alveolær assimilering?

Alveolær assimilering - Når en ikke- alveolar lyden endres til en alveolar lyd (t, d, n, l, s, z). Nasal Assimilering kan være total eller delvis.

Anbefalt: