Hva er regressiv assimilering i fonologi?
Hva er regressiv assimilering i fonologi?

Video: Hva er regressiv assimilering i fonologi?

Video: Hva er regressiv assimilering i fonologi?
Video: ФОНЕТИКА 🎶 Сложные финали: ai, ei, ao, ou, ui, iu, ie, ǖe, er 2024, Kan
Anonim

Regressiv assimilering er en assimilering der lyden som gjennomgår endringen (målet) kommer tidligere i ordet enn utløseren av assimilering , med andre ord virker endringen bakover: Latin septem 'seven' > italiensk sette.

Følgelig, hva er assimilering i fonologi?

Assimilering er en lydendring der noen fonemer (typisk konsonanter eller vokaler) endres til å være mer lik andre nærliggende lyder. Det er en vanlig type fonologisk prosess på tvers av språk. Assimilering kan forekomme enten i et ord eller mellom ord.

For det andre, hva er de 4 typene assimilering? Den har mange typer og former inkludert sted, måte, stemme, progressiv, regressiv og koalescent som kan være enten fullstendig eller delvis assimilering.

Dessuten, hva er assimilering i fonologieksempler?

Assimilering er en vanlig fonologisk prosess der én lyd blir mer som en nærliggende lyd. Dette kan skje enten i et ord eller mellom ord. I rask tale, for eksempel , "håndveske" uttales ofte [ˈhambag], og "varm potet" som [ˈh?pp?te?to?].

Hva er progressiv assimilering i lingvistikk?

Progressiv assimilering . Assimilering er prosessen med lydforandring der en lyd påvirkes eller modifiseres av andre lyder.

Anbefalt: