Hvem var Vercingetorix og hva skjedde med ham?
Hvem var Vercingetorix og hva skjedde med ham?

Video: Hvem var Vercingetorix og hva skjedde med ham?

Video: Hvem var Vercingetorix og hva skjedde med ham?
Video: ⚔What caused the battle between Julius Caesar and Vercingetorix⚔ 2024, April
Anonim

I 46 f. Kr., som en del av Cæsars triumf, Vercingetorix ble paradert gjennom Romas gater og deretter henrettet ved kvelning. Vercingetorix er først og fremst kjent gjennom Cæsars kommentarer til den galliske krigen. Til denne dag, Vercingetorix regnes som en folkehelt i Auvergne, hjemlandet.

Med tanke på dette, hvem tok kvelertak på Vercingetorix?

41.3, også XL. 19.4). Sannsynlig, Vercingetorix var kvalt . Dette var i det minste skjebnen til støttene til reformisten Gaius Gracchus, hvis eget hode, dets vekt i gull tilbudt som dusør, ble avskåret i 121 f. Kr. (Appian, Civil Wars, XXVI.

På samme måte, hva betyr Vercingetorix? Betydning & Historie Midler "konge over krigere" fra gallisk ver "på, over" kombinert med cingeto "marching men, warriors" og rix "king". Dette navnet ble båret av en høvding fra den galliske stammen Arverni.

hvilken alder døde Vercingetorix?

34 år (80 f. Kr.–46 f. Kr.)

Tapte Cæsar en kamp?

Det enkle svaret er ja. De slag av Dyrrhachium ble utkjempet mellom Pompeius og Cæsar i 48 f. Kr. [5] I disse trefningene Cæsar var for det meste seirende og bar dagen; men en gang slapp han så vidt å bli fullstendig knust og taper hæren hans, for Pompeius gjorde en briljant slåss og til slutt ro

Anbefalt: