Hva er G Stanley Hall kjent for?
Hva er G Stanley Hall kjent for?

Video: Hva er G Stanley Hall kjent for?

Video: Hva er G Stanley Hall kjent for?
Video: Дж. Стэнли Холл 2024, April
Anonim

Stanley Hall var kanskje psykolog mest kjent som den første amerikaneren som fikk en doktorgrad i psykologi og for å bli den første presidenten i American Psychological Association. Han hadde også en betydelig innflytelse på den tidlige utviklingen av psykologi i USA.

Dessuten, hva trodde G Stanley Hall på?

Det første tidsskriftet innen barne- og pedagogisk psykologi, Pedagogical Seminary (senere Journal of Genetic Psychology), ble grunnlagt av Hall i 1893. Halls teorien om at mental vekst fortsetter i evolusjonære stadier kommer best til uttrykk i et av hans største og viktigste verk, Adolescence (1904).

Dessuten, når døde G Stanley Hall? 24. april 1924

Hva er her G Stanley Halls teori om ungdomstiden?

I Stanley Halls teori , beskriver han alderen på ungdomsårene som tidsperioden for "Sturm und Drang" som betyr "storm og stress". «Sturm und Drang» er det psykologiske teori at alderen ungdomsårene er en tid for idealisme, ambisiøsitet, opprør, lidenskap, lidelse samt uttrykk for følelser.

Hvem studerte G Stanley Hall under?

Stanley Hall : Psykolog og tidlig gerontolog. Hall ble uteksaminert fra Williams College i 1867 og meldte seg inn ved Union Theological Seminary i New York City samme år. Han fullførte opplæringen i 1870, selv om han etter 10 uker som kirkeprest bestemte seg for å forlate tjenesten.

Anbefalt: