Hvordan staver du summativ vurdering?
Hvordan staver du summativ vurdering?

Video: Hvordan staver du summativ vurdering?

Video: Hvordan staver du summativ vurdering?
Video: Medstudentvurdering som hjelpemiddel for faglærers summative vurdering av prosjektarbeid 2024, Kan
Anonim

Målet med summativ vurdering er å evaluere elevenes læring på slutten av en instruksjonsenhet ved å sammenligne den med en standard eller benchmark. Summative vurderinger er ofte høye innsatser, noe som betyr at de har en høy poengverdi. Eksempler av summative vurderinger inkluderer: en midtveiseksamen.

Angående dette, hva menes med summativ vurdering?

Summative vurderinger brukes til å evaluere elevenes læring, ferdighetstilegnelse og akademisk prestasjoner ved avslutningen av en definert undervisningsperiode, typisk ved slutten av et prosjekt, enhet, kurs, semester, program eller skoleår.

Foruten ovenfor, hva er noen eksempler på summative vurderinger? Eksempler på summativ vurdering inkluderer:

  • Slutt-på-enhet eller -kapittel tester.
  • Avsluttende prosjekter eller porteføljer.
  • Prestasjonsprøver.
  • Standardiserte tester.

Dessuten, hva betyr ordet summativ?

Summativ evaluering, summativ evaluering, eller vurdering av læring refererer til vurdering av deltakere der fokus er på resultatet av et program. Dette står i kontrast til formativ vurdering, som oppsummerer deltakernes utvikling på et bestemt tidspunkt.

Hva er summativ vurdering Eyfs?

Summative vurderinger Summative vurderinger er en "oppsummering" av et enkelt barns prestasjoner på bestemte tidspunkter i året. Dette kan være en grunnlinje, termin eller slutten av året evaluering der det tas stilling til hvilken alder og stadium som passer barnet best.

Anbefalt: