Hva er en progressiv plan for forsterkning og når vil du bruke den?
Hva er en progressiv plan for forsterkning og når vil du bruke den?

Video: Hva er en progressiv plan for forsterkning og når vil du bruke den?

Video: Hva er en progressiv plan for forsterkning og når vil du bruke den?
Video: Йога для начинающих дома с Алиной Anandee #1. Здоровое и гибкое тело за 40 минут 2024, April
Anonim

EN progressive forhold (PR) tidsplan for forsterkning er definert av et økende responskrav for forsterkerlevering over påfølgende økter (DeLeon et al. Identifikasjon av rute effekter kan være nyttig for klinikere til bestemme relativ forsterkningsplaner for både problem- og erstatningsatferd.

Med tanke på dette, hva er en tidsplan for forsterkning?

Tidsplaner for forsterkning er de nøyaktige reglene som brukes til å presentere (eller fjerne) forsterkere (eller straffere) etter en spesifisert operant oppførsel. Disse reglene er definert i form av tiden og/eller antall svar som kreves for å presentere (eller fjerne) en forsterker (eller en straffer).

Man kan også spørre, hva er de 4 typene forsterkningsplaner? Det er fire grunnleggende typer intermitterende planer for forsterkning, og disse er:

  • Tidsplan med fast forhold (FR).
  • Tidsplan for fast intervall (FI).
  • Variable-Ratio (VR) tidsplan.
  • Tidsplan for variabelt intervall (VI).

Her, hvorfor bruker vi tidsplaner for forsterkning?

Forsterkende en atferd øker sannsynligheten for det vil oppstå igjen i fremtiden mens straffing av en atferd reduserer sannsynligheten for at den vil gjentas. I operant kondisjonering, tidsplaner for forsterkning er en viktig komponent i læringsprosessen.

Hva er en plan for progressive forhold?

progressive - forholdsplan (PR rute ) Mengden som antallet øker med kan bestemmes av en hvilken som helst av de ulike funksjonene, selv om tallet oftest øker med et fast beløp fra armering til armering. Progressiv - forholdsplaner brukes ofte til å måle effektiviteten til forsterkere.

Anbefalt: