Hvordan ligner primær suksesjon på sekundær suksessquizlet?
Hvordan ligner primær suksesjon på sekundær suksessquizlet?

Video: Hvordan ligner primær suksesjon på sekundær suksessquizlet?

Video: Hvordan ligner primær suksesjon på sekundær suksessquizlet?
Video: Hvordan bruke læremidlene i min.Kunnskap, lage og tildele oppgaver 2024, Kan
Anonim

Hoved og sekundær suksess oppstår etter både menneskelige og naturlige hendelser som forårsaker drastiske endringer i sammensetningen av et område. Primær suksesjon forekommer i områder hvor det ikke er jord og sekundær suksess forekommer i områder der det er jord.

Videre, hvordan er primær suksesjon lik sekundær suksesjon?

De er lignende ved at begge involverer vekst av nye organismer i et miljø. Men de er forskjellige på det primær suksesjon oppstår på et sted hvor ikke noe liv hadde vært før, mens sekundær suksess oppstår på et sted hvor livet hadde vært før, men ble ødelagt.

Spørsmålet er deretter, hva er sant om sekundær suksesjon? Sekundær suksess er en prosess startet av en hendelse (f.eks. skogbrann, høsting, orkan) som reduserer et allerede etablert økosystem (f.eks. en skog eller en hveteåker) til en mindre populasjon av arter og som sådan sekundær suksess forekommer på allerede eksisterende jord.

På samme måte, hvordan er primær suksesjon forskjellig fra sekundær suksesjonsquizlet?

Primær suksesjon stjerner med barmark og lav og begynner å bygge et samfunn. Sekundær suksess er der samfunnet allerede er der, men har blitt ødelagt.

Hva er forskjellen mellom de to suksesstypene?

Hoved suksesjon er rekken av samfunnsendringer som skjer på et helt nytt habitat som aldri har blitt kolonisert før. For eksempel en nyutvunnet fjellvegg eller sanddyner. Sekundær suksesjon er rekken av samfunnsendringer som finner sted på et tidligere kolonisert, men forstyrret eller skadet habitat.

Anbefalt: