Hva sa Eric Lenneberg om språktilegnelse?
Hva sa Eric Lenneberg om språktilegnelse?

Video: Hva sa Eric Lenneberg om språktilegnelse?

Video: Hva sa Eric Lenneberg om språktilegnelse?
Video: Eric Lenneberg - Theories of Children Learning Development 2024, April
Anonim

Lenneberg (1967) hevder at hvis nei Språk er lært av puberteten, kan det ikke læres i normal, funksjonell forstand. Han støtter også Penfield og Roberts (1959) forslag om nevrologiske mekanismer som er ansvarlige for modningsendring i Språk læringsevner.

Angående dette, hva var Eric Lennebergs teori om språktilegnelse?

I sin banebrytende bok Biological Foundations of Language, Erik Lenneberg (1967) antok at mennesket språktilegnelse var et eksempel på biologisk begrenset læring, og at det var normalt ervervet i en kritisk periode, som begynner tidlig i livet og slutter i puberteten.

For det andre, hvem er Eric Lenneberg. Hvilke bidrag ga han til studiet av språk? Erik Heinz Lenneberg (19. september 1921 – 31. mai 1975) var en lingvist og nevrolog som var banebrytende for ideer om Språk tilegnelse og kognitiv psykologi, spesielt når det gjelder begrepet medfødthet. Han ble født i Düsseldorf, Tyskland.

Hva antok Eric Lenneberg om språkutvikling?

Lenneberg hevdet det språktilegnelse måtte finne sted mellom to år og puberteten – en periode som han mente falt sammen med lateraliseringsprosessen i hjernen. (Nyere nevrologisk forskning tyder på at det eksisterer forskjellige tidsrammer for lateraliseringsprosessen til forskjellige Språk funksjoner.

Hvilke bevis tyder på at mennesker har en språktilegnelsesenhet?

Lengre bevis for å støtte påstanden om at Språk er en medfødt kapasitet i mennesker inkluderer: Babyer på en måned indikerer en bevissthet om forskjellige talelyder, som beskrevet i det prelingvistiske stadiet. Døve barn lærer tegn Språk som en første Språk hvis de er i det miljøet.

Anbefalt: