Hvem er Durga i hinduismen?
Hvem er Durga i hinduismen?

Video: Hvem er Durga i hinduismen?

Video: Hvem er Durga i hinduismen?
Video: Hinduistisk tro på en gud, flere guder og gud i alt og alle 2024, Kan
Anonim

Durga (Sanskrit: ??????, IAST: Durgā), identifisert som Adi Parashakti, er en hovedform og populær form for hindu Gudinne. Hun er en krigsgudinne, krigerformen til Parvati, hvis mytologi sentrerer rundt å bekjempe ondskap og demoniske krefter som truer fred, velstand og Dharma, det godes makt over det onde.

Følgelig, hvem er den hinduistiske guden Durga?

Durga , (sanskrit: "det utilgjengelige") i Hinduisme , en hovedform av Gudinne , også kjent som Devi og Shakti. Ifølge legenden, Durga ble opprettet for å drepe bøffeldemonen Mahisasura av Brahma, Vishnu, Shiva og de mindre guder , som ellers var maktesløse til å overvinne ham.

Man kan også spørre, hva symboliserer Durga? Gudinne Durga symboliserer de guddommelige kreftene (positiv energi) kjent som guddommelig shakti (feminin energi/kraft) som brukes mot de negative kreftene til ondskap og ondskap. Hun beskytter sine hengivne mot onde makter og beskytter dem.

Med tanke på dette, er Durga det samme som Kali?

I følge det guddommelige, Durga og Kali er ikke samme i det minste. Kali mens sett på som en gudinne ifølge hinduer er faktisk en mesterdemon som imiterer det guddommelige. Durga er en ond gudinne eller en gudinne i eksil er en annen måte å se det på. Durga ble forvist fordi hun spilte favoritter med sine tilbedere.

Hvem er mannen til Durga?

herre shiva

Anbefalt: