Hvor oppsto hinduismen og buddhismen?
Hvor oppsto hinduismen og buddhismen?
Anonim

Buddhisme og hinduisme har felles opprinnelse i Ganges-kulturen i det nordlige India under den såkalte "andre urbaniseringen" rundt 500 fvt. De har delt parallelle oppfatninger som har eksistert side om side, men også uttalte forskjeller.

På samme måte kan man spørre seg, hvor oppsto hinduismen?

India

Også, hva kom først buddhismen eller hinduismen? buddhisme er en avlegger av Hinduisme . Grunnleggeren, Siddhartha Gautama, startet som en hindu . Av denne grunn, buddhisme blir ofte referert til som en avlegger av Hinduisme . Gautama er kjent for verden som Buddha, og antas å ha vært en velstående indisk prins.

Dessuten, hvordan er opprinnelsen til hinduismen og buddhismen forskjellig?

Imidlertid der er ganske mange grunnleggende forskjeller mellom begge religionene. Hinduisme tror sterkt på 'Atman', sjelen og 'Brahman', selvets evighet. Som pr buddhisme , det er ikke noe konsept om selvet eller jeg og frelse involvert i å realisere dette konseptet. hinduer tilbe flere guder og gudinner.

Er buddhismen en del av hinduismen?

Buddha var en hindu . buddhisme er hindu i sin opprinnelse og utvikling, i sin kunst og arkitektur, ikonografi, språk, tro, psykologi, navn, nomenklatur, religiøse løfter og åndelig disiplin. Hinduisme er ikke alt buddhisme , men buddhisme skjemaer del av etosen som i hovedsak er hindu.

Anbefalt: